Оперативники викрили протиправну схему незаконного ввезення на територію України високоліквідних товарів з ухиленням від сплати в дохід держави значних митних платежів.

Читайте також: Волинські прикордонники виявили контрабандні сигарети у паливному баку

Використовуючи протиправні зв’язки серед посадовців уповноважених державних органів, приватні особи не декларували товарно-матеріальні цінності, які перевозили через держкордон, повідомляє Державна прикордонна служба України.

"25 серпня 2019 року, в результаті проведених оперативно-перевірочних заходів, офіцери оперативно-розшукового підрозділу Північного регіонального управління ДПСУ спільно із співробітниками ВБКОЗ УСБУ у Волинській області припинили чергову спробу незаконного переміщення з Польщі до України через автомобільний пункт пропуску "Ягодин" великої партії коштовних контрабандних товарів, які перевозились у вантажівці. За цим фактом співробітники ДБР розпочали кримінальне провадження", – йдеться в повідомленні.

5 вересня в рамках досудового розслідування, спільна міжвідомча група у складі слідчих ДБР, оперативних співробітників оперативно-розшукового підрозділу Північного регіонального управління та ВБКОЗ УСБУ у Волинській області провела санкціоновані обшуки у службових приміщеннях митного поста та затриманого транспортного засобу.

У результаті виявлено та вилучено значну кількість контрабандних товарів, а саме: побутову, електронну та оргтехніку, аксесуари до неї, квадрокоптери, оптичні та вимірювальні прилади, брендовий одяг. Також в ході обшуків вилучено службову документацію, відеозаписи та інші речові докази.

Читайте також: Керівники-гастролери: на Волинь повертається скандальновідомий митник (відео)

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та встановлюються посадові особи митного поста, які причетні до протиправного переправлення товарів на митну територію України. Наразі слідчі дії тривають.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook