Для реформування Державної фіскальної служби ЄС виділить Україні 28 мільйонів євро.

Читайте також: Українці їздять безвізом найбільше до двох сусідніх країн

Про це йшлося на зустрічі виконувача обов’язків голови ДФС з генеральним директором з питань сусідства і розширення Європейської Комісії, керівником групи підтримки України в Європейській Комісії Пітером Вагнером, повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, кошти будуть виділені в рамках дворічної міжнародної програми технічної допомоги ЄС для митних органів України "Тwinning", яка завершилася в грудні цього року. Фінансова частина програми буде підписана в найближчі тижні.

У свою чергу, Мирослав Продан поінформував Вагнера про виконану службою роботі. Так, наразі 30% митних декларацій оформляються за принципом "єдиного вікна", а з 1 лютого 2018 року так повинні оформлятися всі декаларції. Також, з метою удосконалення митного контролю та процедур, планується активне використання ІТ та сучасних засобів митного контролю – скануючих систем, систем зчитування номерів, вагових комплексів, відеофіксація.

Крім того, в планах ДФС введення з другого кварталу в пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" Інтелектуальної системи управління рухом автомобілів”.

Також в контексті впровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, з 1 січня минулого року митницями ДФС вже видано більше 106,8 тис. сертифікатів з перевезення форми EUR1. Статус схваленого експортера отримали 154 підприємства, які експортують продукцію в країни ЄС.

Україна нещодавно приєдналася до Конвенції про правила походження (ПанЄвроМед), що відкриває для українських виробників нові можливості на ринках Європи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook