На митному посту "Ягодин" Волинської митниці Держмитслужби попередили незаконне ввезення друкованої продукції на суму понад 37 мільйонів гривень.

Читайте також: "400 доларів за оформлення авто": волинські митники погоріли на хабарях (фото)

17.06.2020 року в зону митного контролю митного поста "Ягодин" Волинської митниці Держмитслужби заїхав вантажний транспортний засіб, в якому відповідно до поданих до митного контролю документів переміщується друкована продукція торговельної марки "Oxford", загальною вартістю 1 893 215,78 гривні. Про це повідомляє Волинська митниця Держмитслужби.

Під час проведення повного митного огляду вищевказаного автомобіля працівниками митниці виявлено інший пакет товаросупровідних документів, які знаходилися у вантажних місцях з товаром, відповідно до яких вартість становила 37 мільйонів 22 тисячі гривень.

Таким чином, громадянин України, директор підприємства отримувача через водія вантажного транспортного засобу вчинив дії, спрямовані на переміщення через м/п "Ягодин" Волинської митниці Держмитслужби на митну територію України товару загальною вартістю 37 022 567 гривень з приховуванням від митного контролю, тобто шляхом подання митному органу як підстави для переміщення даних товарів документів, що містять неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості самих товарів.

Читайте також: На "Ягодині" у вантажівці з картоплею знайшли медобладнання на понад 600 тисяч (фото)

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook