У Національному антикорупційному бюро перевіряють чи є законним купівля нардепом від «Опозиційного блоку» Сергієм Льовочкіним нерухомості, зокрема, на розкішному Лазурному березі на півдні Франції.

Про це йдеться в клопотанні детектива Бюро, в якому він просив надати доступ до низки договорів про купівлю землі Льовочкіним, пише видання "Слово і діло".

За даними НАБУ, Льовочкін придбав будинок в муніципалітеті Сен-Жан-Кап-Ферра за понад 40 мільйонів євро і законність підстав цього придбання якого не підтверджена доказами.

Так, у своєму клопотанні НАБУ просить надати детективам доступ до договорів купівлі-продажу не тільки цього будинку, але і земельних ділянок в Обухові та Обухівському районі Київської області загальною площею понад 11 га.

У клопотанні зазначено, що "опоблоківець" у своїй декларації вказав будинок у київській області загальною площею майже 1056 метрів квадратних.

При цьому детективи НАБУ вважають, що нардеп не надав достатніх доказів законності своїх придбань і загальна вартість нерухомості Льовочкіна не відповідає задекларованим доходам парламентаря.