На Волині 22 лютого затримали начальника відділу Головного управління Національної поліції в області, який вимагав та тримав хабар.

Читайте також: У Головному управлінні Нацполіції Волині вночі провели обшуки, – ЗМІ

Начальник відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Володимирович Клок, якого спіймали на 3 тисячах доларів хабара, звільнився.  Про це свідчить декларація Юрія Клока, яку він оприлюднив перед звільненням. Він звільнився 28 березня, повідомляє Рolicecontrol.com.ua.

Слід зазначити, що у слідчому управлінні ГУНП у Волинській області працює дружина Юрія Клока – Валентина Олександрівна Клок. Вона працює інспектором.

Нагадаємо, правоохоронець вимагав та, зрештою, отримав 3 тисячі доларів США хабара за закриття кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння громадянином транспортним засобом марки Volkswagen Passat. Крім цього, він нібито обіцяв не вилучати автомобіль. 

Як з’ясувалось згодом, громадянин придбав цю автівку законно, однак, продавець магазину заявив, що він її викрав. Таким чином гроші за закриття провадження посадовець поліції вимагав у невинної особи, це обурило чоловіка і він звернувся із відповідною заявою.

Читайте також: Повідомили деталі затримання екс-правоохоронця, котрий "продавав" посади у СБУ Волині (фото)

Чоловік мав віддати 6 тисяч доларів США Юрію Клоку за непритягнення до відповідальності та невилучення автомобіля. На передачі першої частини від названої суми хабаря – 3 тисячі доларів – 36-річного майора поліції затримали. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook