З метою запобігання кризових явищ у сім’ях волинян, забезпечення духовно-морального розвитку та захисту здоров’я жителів Волині та відповідно до законів України, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради, обласна рада вирішила звернутися до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо заборони функціонування грального бізнесу на території України. Відповідне звернення прийняли сьогодні, 13 жовтня, під час позачергового сесійного засідання Волинської облради.

Читайте також: На Волині судитимуть групу осіб, які організували підпільне казино

Подаємо текст звернення депутатів Волинської облради до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо заборони функціонування грального бізнесу на території України без змін.

"Ми, депутати Волинської обласної ради, занепокоєні інформацією щодо введення в дію Закону України № 768-ІХ "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор".

Розвиток грального бізнесу призводить до зростання кількості населення з психічно звуженою свідомістю та характеризується низькою самодисципліною та проблемною поведінкою. Надія на удачу звільняє людину від відповідальності за свої дії, від необхідності приймати зрілі та відповідальні рішення. Гравці з великим стажем відчувають психологічний дискомфорт та роздратування, що супроводжується агресивною поведінкою у сім’ї.

Ми твердо переконані, що гральний бізнес є явищем антисуспільним та аморальним, так як гральний бізнес в Україні перетворився на механізм наживання на людській наївності та психологічній залежності. Залежність від гри штовхає людину на злочинний шлях.

Читайте також: В Україні легалізували гральний бізнес

Ми, депутати Волинської обласної ради, зважаючи на численні рішення, що стосуються заборони грального бізнесу, які надійшли до Волинської обласної ради, а саме від Тернопільської обласної ради (від 25 вересня 2020 року № 1688), Рівненської обласної ради (від 21 серпня 2020 року № 1783) та Луцької міської ради (від 28 серпня 2020 року № 91/4), звертаємося до Вас з проханням заборонити функціонування грального бізнесу на території України", – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що раніше Верховна рада легалізувала гральний бізнес. За проект проголосували 248 парламентаріїв.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook