30 провідних світових компаній відмовилися від участі в Міжнародному московському автомобільному салоні "ММАС-2018", який пройде з 29 серпня по 9 вересня.

Читайте також: Українці масово скуповують вживані іноземні авто

Про це повідомляють Известия з посиланням на власні джерела.

Про відмову від участі повідомили представники Audi, BMW, Mini, Mazda, Volvo, Toyota, Lexus, Mercedes-Benz, Smart, Land Rover, Jaguar, Skoda, Nissan, Datsun, Infinity, Cadillac, Chevrolet, Ravon, Subaru, Suzuki, Chery, Peugeot, Citroen, Porsche, Honda, Geely, Changan, SsangYong, Hawtai, Haima.

На виставці будуть представлені автомобілі наступних компаній: Lada, Hyuindai, Renault, Kia, Lifan, Haval, Volkswagen та УАЗ.

Читайте також: Нові вимоги до безпеки авто готують в ЄС

Зазначається, що із брендів, які зголосилися на участь, лише "АвтоЗАЗ" готує світові прем’єри. Зокрема, очікується, що Lada покаже прототип позашляховика "Ніва" третього покоління, серійний седан Lada Vesta Cross, а також рестайлінгові версії седана та ліфтбека Granta.

Компанії Ford, Mitsubishi, Fiat Chrysler, Dongfeng, Zotye, Genesis, Foton, FAW, Brilliance остаточного рішення ще не прийняли. Втім, як зазначає видання, аналітики переконанні, що автовиробники, які сумніваються, "з високою долею ймовірності також проігнорують автомобільну виставку".

Серед причин відмови представники компаній зазначають високі ціни на орендні площі у виставковому центрі "Крокус-Експо", де відбуватиметься подія.

Читайте також: Названо найбільш затребувані автомобілі серед українців

Московський автосалон відбувається раз на два роки починаючи з 1993 року. З 2005-го – раз на 4 роки. За цей час в автосалоні взяло участь 80 компаній, які виставили більше 600 автомобілів.

"ММСА" має міжнародний статус та проводиться за підтримки всесвітньої організації автовиробників OICA.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter