На тлі гарячих дискусій у Верховній Раді перед розглядом питання про запровадження в Україні ринку землі Європейський союз підтримав заплановану урядом земельну реформу. Однак там закликали запобігти концентрації землі в одних руках. 

Читайте також: "Я розповім Вам про найбільший обман", – Зеленський зробив важливу заяву про ринок землі (відео)

Про це йдеться у заяві місії ЄС в Україні. 

"ЄС підтримує плани уряду щодо відкриття ринку землі, засновані на верховенстві закону і принципах стійкості, справедливості, інклюзивності та прозорості земельних даних. Має бути пріоритет перед дрібними фермерами, повинні бути вжиті заходи обережності, щоб уникнути концентрації власності на землю", – повідомили там. 

акож цю ситуацію прокоментував і очільник місії ЄС в Україні Матті Маасікас. 

"Я розумію політичну чутливість та занепокоєння, пов'язані із земельною реформою. Але я впевнений, що за допомогою правильних гарантій та механізмів підтримки реформа має величезний потенціал для української економіки, принесе користь маленьким фермерам та підвищить почуття відповідальності за власну долю", - зазначив він. 

Читайте також: У Мінекономіки назвали вартість гектара при відкритті ринку землі

Верховна Рада України засідання 13 листопада розпочне з розгляду законів про відкриття ринку землі. На засіданні зареєструвалися 266 народних депутатів, хоча в залі перебувають значно більше. Нардепи від "Слуги народу" розташувалися біля трибуни і вигукують "землю - людям". Противники законів кричать "ганьба". Члени фракції ОПЗЖ теж не зайняли свої місця, а стоять в проходах між рядами. З боку одних та інших лунають взаємні звинувачення та крики. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook