Український позафракційний депутат та член делегації у ПАРЄ Борислав Береза вважає, що йому немає за що вибачатись перед пропагандистською російською ведучою Ольгою Скабєєвою.

Читайте також: "Страшний розкол": як пропагандистські ЗМІ Росії відреагували на підписання Томосу (відео)

Раніше вибачень перед журналісткою вимагав голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров, передає 24 канал.

Береза зазначив, що на його думку, Служба безпеки України має визначати, чи є слова Кадирова погрозою.

Я вважаю, що якщо би щось було більш менш серйозне, вони мені б повідомили,
– додав він.

Також депутат наголосив, що йому немає за що вибачатися, передає "Громадське".

На запитання, чи думав він про охорону, депутат відповів: "Я ходжу по вулицях Києва сам, без охорони, використовую як свою автівку, так і громадський транспорт. Чому я повинен щось змінювати?".

Читайте також: СБУ видворила антиукраїнського пропагандиста-білоруса

Російські пропагандистські телеканали цю ситуацію перекрутили і представили по-іншому: дивіться відео ТУТ.

24 канал писав, що ведуча телеканалу "Росія" Ольга Скабєєва намагалась спровокувати українських депутатів під час сесіє ПАРЄ. Так, скандальна пропагандистка відзначилась витівками, коли перший віце-спікер Ірина Геращенко розповідала про українських в’язнів у РФ та про полонених росіян, про яких Росія забула.

А після цього Рамзан Кадиров, голова Чечні, пригрозив українському нардепу Бориславу Березі. Зокрема написав, що за "образу" російської журналістки на українського народного депутата – "якщо він належним чином не вибачиться перед Ольгою Скабєєвою, обов'язково знайдеться справжній чоловік, який його дістане і вліпить дзвінкий ляпас".

У коментарі 24 каналу  Борислав Береза розповів, що українська делегація вже написала ноту і вони сподіваються, що акредитацію Ольги Скабєєвої як журналістки в ПАРЄ анулюють.

"На роботу української делегації акредитація російської пропагандистки ніяк не вплине. Вона хвора людина. А те, що Кадиров щось має до мене, то я можу сказати, що сепаратисти як колись оголосили нагороду за мою голову, так поки її не зняли", – відповів депутат.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter