Народний депутат Ігор Гузь стурбований фактом щодо можливої екологічної надзвичайної ситуації, яку виявили небайдужі громадяни. На відео 3 жовтня 2019 року вони зафіксували на території Володимир-Волинського району викиди рідких відходів червоного кольору. Ці нечистоти надходять до відстійників ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика", а звідти, ймовірно, без належної фільтрації, потрапляють у відкритий грунт.

Читайте також: Море крові: у місті на Волині з труби витікають курячі нутрощі (відео)

З цього приводу парламентар з офіційним запитом звернувся до Генпрокурора, Міненергетики та довкілля, МОЗу та держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Прошу невідкладно доручити проведення всебічної перевірки інформації щодо можливих загроз екології та здоров’ю мешканців міста Володимир-Волинський та Володимир-Волинського району", – йдеться у запиті.

Крім того, парламентар вимагає проведення комплексу заходів, щоб привести відстійники птахофабрики до належного санітарно-екологічного стану, а в разі виявлення порушень чинного законодавства – притягнути винних до відповідальності.

Читайте також: Волинська птахоферма колишнього регіонала Добкіна потрапила під фінансові санкції

Увага! Відео містить ненормативну лексику!

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook