Нардеп від "Слуги народу" Євген Шевченко в ефірі пропагандистського росТБ заявив, що українська мова та культура розколює суспільство.

Читайте також: Депутатку "Слуги народу" консультує фігурант справи про хабарництво

Про це він сам написав у Facebook, проте вже згодом видалив цей допис.

Нардеп уточнив, що рішення далося йому нелегко, а метою було – "донести до громадян Російської Федерації пряму позицію українського народу і влади України щодо створення та виконання всіх умов для забезпечення миру на окупованих територіях".

"Ми хочемо рівноправності і щоб відносини розвивалися в мирну сторону. Але ми хочемо так само поваги… Я вважаю, що перші питання, які ми повинні зняти – це мовні і культурні. Саме мовне питання, яке було піднято ультранаціоналістами, привело до розколу в суспільств . Мовне питання повинне бути зняте", – заявив Шевченко.

Читайте також: Нардепка від "Слуги народу" потрапила в аварію

Його колега по фракції Єлизавета Богуцька в коментарях уточнила, чим озвучена позиція відрізняється від позиції ОПЗЖ. Шевченко зазначив: "Росіяни вирізали мої тези про Крим".

Коментарі іншого колеги зі "Слуги народу" Гео Лероса нардеп видалив, опонент повторив на особистій сторінці: "Депутат від СН Євген Шевченко, оскільки вирішив почистити коменти, напишу тут, з такими успіхами костюм двійку може змінювати на костюм матрьошки. І позицію на цьому смітнику викладати йому варто від себе, а ніяк не від українського народу і влади України".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook