Українські нардепи пропонують ввести санкції проти артистів, які активно гастролюють Росією.

Читайте також: У Росії оголосили про концерт мертвого Кобзона (фото)

Зокрема, пропонується позбавити їх звання народних артистів України. Про це йдеться у проекті постанови № 9156 "Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", зареєстрованому в парламенті 3 жовтня.

Так позбавити звання "Народний артист України" пропонують співаків Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова, Таїсію Повалій та Ані Лорак, а також режисера Володимира Бортка, а звання "Заслужений артист України" пропонують відібрати у співаків Світлани Лободи і Віталія Козловського.

"На тепер в Україні склалася безпрецедентна ситуація, коли люди, які для багатьох українців були авторитетами, з екранів телевізорів, засобів масової інформації виступають з антиукраїнськими закликами. Такий стан справ потребує невідкладного реагування, а саме якнайшвидшого позбавлення цих артистів почесних звань України", – йдеться в документі.

Читайте також: Чоловік-зрадник зворушливо привітав Ані Лорак з 40-річчям

Постанову висунули 14 депутатів, серед яких Євген Рибчинський, Тетяна Чорновол, Володимир Парасюк, Ігор Луценко, Юрій Береза, Андрій Іллєнко, Юрій Левченко та інші. Нардепи наголошують, що українські артисти, які виступають з концертами у Росії, не гідні мати не лише державні нагороді, а й громадянство України.

"Позбавлення вищезгаданих діячів шоу-бізнеса почесних звань України є логічним продовженням боротьби проти сепаратизму на всіх рівнях. До того ж вони показали себе у ці непрості для України часи як артисти, які на крові українців ставлять шоу і влаштовують бізнес", – зазначили в документі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter