26 листопада о 16.00 відбудеться позачергове засідання Верховної Ради України, стосовно ситуації, яка склалася у Керченській протоці та пропозиції Петра Порошенка щодо введення воєнного стану в Україні. 

Читайте також: Воєнний стан в Україні: що зміниться для людей

"Конкурент" запитав народних депутатів від Волині щодо їх позиції у цій ситуації.

"Ситуація критична. Вперше атака, відкрита агресія. 23 поранені. Без сумніву, що це крок Росії по відношенню до нас агресивний, аби заблокувати нам доступ в наше Азовське море. Щодо військового стану, то у нас буде обговорення о 15:00, але я схиляюся підтримати", – прокоментував нардеп Ігор Гузь (Член депутатської фракції Політичної партії "Народний фронт").

Депутат Ірина Констанкевич (партія "УКРОП") зазначила, що обговорення тривало протягом ночі і сьогодні вона з колегами зустрінеться ще раз до засідання, аби визначитися остаточно. Тоді і зможе надати відповідь.

Депутат Ігор Лапін (Член депутатської фракції Політичної партії "Народний фронт") однозначно заявив, що підтримуватиме пропозицію президента:

"Звичайно підтримую. Маю надію, що ми його введемо. Я бачу, як почало пригорати у людей, які цитують класиків російської пропаганди: "Это специально, это потому что выборы, это чтобы поднять рейтинги…". Чим більше вони про це верещать, тим більше я хочу це зробити".

Читайте також: Півроку до президентства Порошенка: Топ-5 питань до воєнного стану в Україні

Юрій Савчук (Член депутатської фракції Політичної партії "Народний фронт") повідомив, що перебуває за кордоном, то не встигне прибути.

Сергій Мартиняк (Член депутатської групи "Воля народу") прокоментував: "Я вам надам свою позицію після засідання".

Зв’язатися із Степаном Івахівим не вдалося.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter