Фронтмен українського гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук впевнений, що криваву війну на Донбасі здатна закінчити тільки російська сторона – яка її й почала. При цьому жоден політик нашої держави не зможе цього зробити, скільки б гучних обіцянок вони не давали народу.

Читайте також: Вакарчук зробив нову заяву про свої політичні амбіції та президентство

На думку музиканта Україна має шанс досягти миру на Сході, але для цього доведеться визнати поразку, це невигідно нікому, тому що фактично означатиме втрату Незалежності, за яку так довго і наполегливо боролися, передає "Znaj. ua".

"Ми не можемо зупинити війну сьогодні, але ми можемо створити умови, за яких її продовження проти нас буде безглуздим. Ми не можемо зразу зупинити агресію ворога, але можемо звести її наслідки до мінімуму. Ми не можемо повернути загиблих українських військових, але ми можемо зробити майбутнє їхніх дітей щасливим. Ми повинні навчитися жити з розумінням: так, як було колись, вже не буде ніколи!" – зазначив Вакарчук у своєму блозі.

Артист додав: ми не єдина нація, котра пережила такий складний період становлення, але якщо станемо сильно, то у нас вийде будувати відносини з країнами-сусідами на взаємовигідних умовах. Крім того, Вакарчук вірить, що українці можуть створити і сильну боєздатну армію, і стабільне економічне зростання, і привабливий інвестиційний клімат:

"Ні в Москві, ні у Вашингтоні, ні в Будапешті не існує ручки, чорнило якої вічне. Наші гарантії – тільки в наших руках. Але головне – чіткі, зрозумілі, передбачувані правила, які є однаковими для всіх. Правила, які дають гарантію справедливості для кожного громадянина. Правила, які роблять нас надійним партнером для всього цивілізованого світу. Правила, які підштовхують кожного українця пишатися своєю державою і щиро захищати її від будь-яких ворогів", – зауважив він.

Читайте також: "Вакарчук мені казав, що не піде. Хоча його бояться всі", – Гордон про президентські вибори

Лідер "ОЕ" звернувся до земляків із проханням розвивати свої найкращі риси характеру – патріотизм, міць духу та цілеспрямованість, адже саме вони допомагали нам вистояти у різні часи, яка б потужна загроза зовні не нависала над Україною:

"Просто дай нам, Боже, мудрості, хоробрості і терпіння. Мудрості – усвідомити свій шлях. Хоробрості – не боятися ступити на нього. Терпіння – не звертати з нього у бік. Тоді зміни, про які ми мріємо, обов'язково настануть. І тоді настане день. Закінчиться війна", – підсумував Вакарчук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter