Ультрас футбольного клубу "Волинь" виступили із заявою щодо справи проукраїнського громадського активіста з Одеси Сергія Стерненка. Про це футбольні вболівальники завили на сторінці "Червоно-білі" у Fecеbook.

Читайте також: "Путін – найкращий президент": український футболіст заявив, що має громадянство Росії та принизив Україну

У заяві, зокрема, йдеться про те, що ультрас висловлює свою підтримку активісту Сергію Стерненку.

"Ми, Ультрас Волині, у зв'язку з останніми подіями, що розвиваються навколо громадського активіста, націоналіста Сергія Стерненка хочемо висловити йому свою підтримку!

Нагадаємо хто не знає, що на Сергія через його активну громадянську позицію було скоєно три напади. Під час останнього він поранив нападника і той загинув. Зараз Сергія хочуть звинуватити в умисному вбивстві.

Якщо такий прецедент відбудеться, то це свідчитиме про замовний характер справи. Антиукраїнські сили вирішили підняти свої голови! Ми цього не допустимо і закликаємо об'єднатись в боротьбі! Наступним може бути кожен із нас!

Закликаємо інші фанатські рухи підтримати Сергія, бо в єдності сила!", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Дружина волинського футболіста потрапила до лікарні: перші деталі та фото

25-річний Сергій Стерненко був учасником Революції Гідності, очолював Євромайдан Одеси, згодом обласний осередок Правого Сектора. Був борцем проти українофобства, корупції й незаконних забудов у місті.

Протягом 2018 року в лютому, а згодом двічі у травні, на Стерненка скоєно три замахи, два останні були з використанням зброї. Під час третього нападу Сергій у межах самозахисту завдав смертельного ножового поранення одному з нападників. Сам Стерненко внаслідок сутички отримав струс мозку й важке ножове поранення руки.

Попри очевидний самозахист, поліція відкрила провадження проти Стерненка. Навесні 2020-го щойно після призначення розслідування активізувала новий генпрокурор України Ірина Венедіктова. Про її особисте зацікавлення у справі Стерненка заявляв і Віктор Трепак, тоді заступник генпрокурора.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook