Від 8 серпня бізнес зможе купувати валюту за кредитні кошти, інформують в НБУ, пише ТСН.

Читайте також: Нацбанк введе в обіг нові номінали монет

"Пів року тому, 7 лютого, запрацювала нова ліберальна система валютного регулювання. Відтоді Національний банк скасував понад 30 обмежень на валютному ринку. Більшість новацій було спрямовано на поліпшення бізнес-клімату.

Зокрема, вже скасовано обов’язковий продаж валютних надходжень, попереднє резервування гривні для купівлі валюти та обмеження на репатріацію дивідендів за кордон. З завтрашнього дня перестане діяти заборона купівлі валюти за кредитні кошти", – повідомили в НБУ.

Читайте також: Нацбанк планує обмежити використання готівки

Деякі новації стосуються населення. Зокрема, відтепер українці можуть купувати валюту онлайн через інтернет-банкінг і не стояти в чергах в банківських відділеннях. НБУ констатує, що щодня українці купують та продають онлайн 3-4 млн доларів.

"Підсумки першого півріччя показали, що валютна лібералізація, яка відбувається відповідно до темпів зміцнення макрофінансової стабільності, не спричиняє суттєвого відтоку капіталу і тиску на валютний ринок. Натомість вона має велике значення для поліпшення бізнес-клімату, створює стимули для посилення довіри до національної валюти і передумови для притоку капіталу в країну", – запевнили в Нацбанку.  

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook