Фальшиві гривні в Україні стали робити настільки якісно, що навіть ультрафіолет не завжди допомагає побачити різницю між справжньою і підробленою банкнотою.

Читай також: З'явилися нові 200 гривень: як виглядає банкнота (відео)

Тепер же фальшивомонетники придумали нову схему розповсюдження підробок серед українців, як вона працює, інформує Styler.

Так, ділки вирішили піти по шляху наркоторговців, які поширюють заборонені речовини через Telegram−канали. Контакти фальшивомонетників стали з'являтися в людних місцях. В основному вони пропонують придбати підроблені 200 і 500 гривень.

Одне з таких "оголошень" помітили неподалік від Центрального залізничного вокзалу в Києві. Причому, "реклама" на стіні була написана в парі метрів від поліцейської дільниці, пише Сьогодні.

Навала фальшивих гривень: українців попередили про нову схему

Збувають підробки вони так само, як і торговці наркотиками, − з допомогою системи закладок. Кіберполіції вже вдалося виявити й заблокувати три таких інтернет−магазина, − каже декан факультету кіберполіції Харківського університету внутрішніх справ В'ячеслав Марков, де розробили чат−бот, блокуючий подібні магазини.

Читайте також: "Мати хотіла тільки грошей": старші брати два роки по-черзі гвалтували шестирічну сестру

Ціна на такі підробки становить 50% від суми фальшивки. Тобто мальовану 200−ку віддають за справжню 100−ку.

"За нашою інформацією, ці фальшиві гривні виробляються десь у Китаї. Кіберполиция вже активно працює, протистоячи цьому злу... У цих інтернет−каналів було 2−3 тисячі підписників", − сказав Марков.

За словами експерта, в Україні сьогодні працює близько 20 таких магазинів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook