Кава – корисний напій. Він має здатність захищати від хвороби Альцгеймера та інших нейродегенеративних захворювань, допомагає позбутися зайвої ваги й знижує ризики діабету. Але який тип кави слід пити, аби отримати користь для здоров'я: еспресо, американо чи капучино?

Читайте також: Лікарі назвали непотрібні аналізи, від яких варто відмовитись

Вчені провели дослідження та виявили, що найкорисніше пити – фільтр-каву, пише 24 канал.

Як готується фільтрована кава

Фільтр-кава готується з використанням паперових фільтрів, зокрема пуроверу та кемексу.

Цей вид напою найбільш популярний в Скандинавії й Америці. Готують фільтр-каву у крапельній кавоварці: зерна середнього чи грубого помелу засипають у спеціальний фільтр і обдають гарячою водою. Подають напій у великих кухлях по 200–220 мл. 

Вчені також зазначають, що дві-три чашки кави знижують ризик розвитку діабету другого типу на 60%. 

Все завдяки тому, що кава має антиоксидантну дію. Окрім того, фільтрувальний папір утримує дітерпіни – молекули, що впливають на рівень цукру в крові.

А ось заварена кава, яка готується шляхом підігрівання кавових зерен на вогні, не є корисною для здоров'я людини.

Для розмежування ризику діабету завареної та відфільтрованої кави було використано нову методику – метаболоміка – метод дослідження хімічного складу тканин і рідин людського організму.

Читайте також: 10 продуктів, які швидко покращують сексуальне життя

Метаболоміка дозволяє ідентифікувати концентрацію конкретних молекул у крові з даної їжі чи напою та використовувати це як об'єктивне вимірювання споживання, бо традиційні опитування можуть давати помилкові результати. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook