У листопаді професією з найнебезпечнішими умовами праці була професія водія. За місяць зафіксували 8 травм.

Читайте також: Держпраці жорстко візьметься за ФОП на підприємствах, які хитрують з податками

Водіям з небезпечними умовами праці надається додаткова відпустка. Це 28 днів для тих, хто за кермом навантажувача. Для водіїв електро- та автовізка на роботах з розливання металу та на шлакових відвалах виділяють додатково 14 днів відпустки. Водії на виробництві можуть отримувати від 4 днів додатково залежно від цеху, пише Olx.ua.

У 3 кварталі 2018 року водії з небезпечними умовами праці у середньому мали 15 тис. грн у місяць. Водночас працівники сфери транспорту виявилися найбільш затребуваними в Україні після торгових фахівців. Великий попит на них і за кордоном. Там готові платити понад 1 тис. євро.

Ще однією професією з небезпечними умовами став електромонтер. Для них держава виділила додаткових 14 днів відпустки. Електромонтери у середньому отримують 11 тис. грн зарплати.

Небезпечною також є професія бетоняра. У місяць він у середньому отримує 17,5 тис. грн. Бетоняри, зайняті на дробильних цехах, можуть відпочити додаткові 2 тижні.

Читайте також: На Волині за місяць працевлаштувались понад 7 тисяч осіб

Крім того, небезпечні умови праці для слюсарів. Їм платять 10 тис. грн зарплати. На більшості підприємств їм надають ще 14 днів відпустки.

Вантажник гірничорудної промисловості також увійшов до рейтингу небезпечних робіт. У 3 кварталі їм платили у середньому 7 тис. грн. Зазвичай у галузі гірничодобувної промисловості надають додаткових 14 днів відпустки.

Крім надання додаткової відпустки, на підприємствах з важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці роботодавець повинен видавати спецодяг, миючі та знешкоджуючі засоби. Для деяких видів працівників передбачений медичний огляд, його оплачує підприємство.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter