Представник президента в Конституційному суді України Федір Веніславський заявив, що новий склад КСУ буде призначений у строк до двох місяців.

Читайте також: Українцям відновили доступ до е-декларацій

"Я прогнозую, що і Верховна Рада, і президент Зеленський можуть призначити суддів КСУ у строк до двох місяців", – сказав він у коментарі OBOZREVATEL.

Веніславський уточнив, що оновити склад Конституційного суду раніше навряд чи вийде, оскільки передбачена спеціальна перевірка кандидатів, яка займає щонайменше місяць, а ще потрібно 10 днів на збір документів та інші процедури.

Представник президента у КСУ також зазначив, що на 8-10 грудня заплановано з'їзд суддів, на якому вони також можуть обрати нових 6 представників за своєю квотою.

"Якщо ми найближчими днями ухвалимо цей законопроєкт (№4288 – Ред.), то з'їзд суддів зможе встигнути заповнити свою квоту, і ми отримаємо повноцінний адекватний склад суду до кінця року", – заявив Веніславський.

Читайте також: Українці можуть втратити безвіз через скандальне рішення КСУ

На уточнююче запитання, чи не призведе двомісячне існування України без чинного складу КСУ до колапсу, Веніславський відповів, що ні.

"Не призведе до колапсу, тому що у цьому разі антиконституційна діяльність чинного складу Конституційного суду приносить більше шкоди інтересам держави і громадянам України, ніж відсутність Конституційного суду протягом двох місяців", – сказав він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook