На думку німецьких фахівців, щоденна доза спиртного для жінки не повинна перевищувати 12 грамів чистого алкоголю, для чоловіків максимальна межа – 24 грами.

Читайте також: Волинян закликають перевірити імунітет до небезпечних хвороб

Так, вживання алкоголю пригнічує засвоєння вітамінів та поживних речовин в організмі, з чим пов'язаний ризик розвитку багатьох порушень, що призводять до захворювань, повідомляє Focus.

Зокрема, постійна випивка здатна стати фактором розвитку понад 200 захворювань. Крім того, алкоголізація організму асоційована з виникненням раку.

Німецькі медики вважають, що щоденна доза спиртного для жінки не повинна перевищувати 12 грамів чистого алкоголю – це еквівалентно пляшці пива (0,3 літра) або невеликому келиху вина.

Читайте також: На Волині за розпивання алкоголю на дитмайданчику неповнолітній потрапив до суду

Для чоловіків, на їхню думку, добовий максимум – це 24 грами алкоголю, або дві маленькі пляшки пива (всього 0,6 літра), або великий келих вина (0,25 літра).

Водночас фахівці наголошують, що для збереження хорошого здоров'я людині необхідно якщо не відмовитися від алкоголю зовсім, то хоча б не вживати його більше, ніж визначена вище кількість.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook