Відсторонена від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вирішила обговорити тему толерантності до сексизму та повчити журналістів, якими фото ілюструвати статті. Відповідний пост вона опублікувала на Faсebook.

Читайте також: Супрун розповіла, чим займатиметься після звільнення

Супрун розпочала з того, що в суспільстві нерідкі прояви сексизму, об'єктивації жінок і обговорення не їх професійних якостей, а зовнішності. Колишня чиновниця з сумом зазначила, що політики і олігархи в своїх кишенькових медіа вдаються до принизливого сексизму щодо опоненток.

"Один з дуже популярних методів – використання невдалих фото або випадкових кадрів жінок. Їх часто використовують в замовних кампаніях або в медіа з кричущими заголовками. Це дуже низько", – заявляє Супрун.

На її думку, така поведінка добре характеризує замовників. Використовувати погані фото як аргумент – позиція невдах і слабаків, вважає вона.

Читайте також: Супрун і її заступники написали заяви на звільнення

Після цього колишня в.о. міністра порадила журналістам і редакторам вибирати фото, які показують суть. А також думати, хотіли б вони бачити своє подібне фото на першій шпальті.

Свій пост вона завершила радою політикам: мовляв, важливо пам'ятати, що жінки – це не "прекрасна половина людства", не "слабка стать", а рівні партнери.

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook