Нова суїцидальна забавка для дітей із вразливою психікою "МОМО" поширюється Україною. Дісталася вона й до Волині.

Читайте також: "Момо" знайшла нову жертву на 1 вересня: школярка наковталася таблеток

Особливо любить створіння з виряченими очима та курячими лапами спілкуватися із дітьми, які зареєструвалися в Інстаграмі, пише Володимир Медіа.

Більше місяця тому "МОМО" почало активно спілкуватися в соціальній мережі із 12-річною Наталкою з Володимира-Волинського. Про це розповіла мамі її молодша сестричка Оленка. Мама дівчаток вирішила поділитись історією з виданням, аби попередити й інших батьків про небезпеку.

Влітку уся сім'я відпочивала у курортному Закарпатті. Дітвора, звичайно, постійно тримала при собі смартфони, зазираючи до соціальних мереж.

Одного дня до дівчинки написало оте "МОМО". Почало діставати повідомленнями із питаннями: "Хто ти? Звідки? Де навчаєшся?" І коли зібрало достатньо інформації, написало наступне: "Сьогодні ти помреш. Від блискавки та грому". Цією інформацією Наталка поділилася зі своєю сестричкою.

Всю ніч дівчатка не могли заснути. До того ж тієї ночі дійсно була гроза. Вранці від "МОМО" знову надійшло повідомлення, проте Наталка дала відсіч, відповівши, що вона жива та здорова. І більше не боятиметься залякування курячої потвори.

Але на цьому "МОМО" не зупинилося. Почалися настирні дзвінки, де хриплим голосом знову проголошувалися погрози. Оленка ще довгий час боялася вночі у квартирі вийти до вбиральні. Їй повсюди ввижалася потвора. Але діти, особливо у підлітковому віці, не надто діляться секретами та своїми переживаннями з батьками. Бояться, що ті відразу ж позакривають їх сторінки у соцільній мережі.

Читайте також: Чоловік покінчив з собою через гру Момо на Дніпропетровщині

Виявляється, багато хто з друзів Оленки частенько переписується із "МОМО". Дивно, що Інтернетом шириться хибне твердження, що "МОМО" не таке страшне як його малюють.

Але все до пори та часу… Бо в Україні вже є випадки суїциду саме після спілкування з "МОМО".

Поліція має протилежне бачення даної ситуації: "В Україні не зафіксовано жодного випадку, коли б діти травмувалися через гру “Момо”. Проте у Facebook речниця кіберполіції Юлія Квітко виклала інформацію про те, що у Кривому Розі 14 серпня вистрибнула з вікна шостого поверху 13-річна Софія К., серед контактів в її мобільному телефоні нібито знайшли посилання на "МОМО". Пізніше, 29 серпня, в Кам’янському сталося самогубство – хлопець стрибнув з даху багатоповерхового будинку і впав на дашок парадного входу. Місцеві жителі висловили версію, загиблого до такого вчинку підштовхнула гра "МОМО". 

Коментуючи подібну ситуацію, психолог Оксана Шнайдер у першу чергу ставить наголос на тому, щоб батьки для своїх дітей у будь-якому віці були щирими друзями. Якщо вони не виявляють належної уваги , не цікавляться їхнім життям, не проводять довірливих бесід, такі діти завжди шукатимуть інших зв’язків, у тому числі зав’язуватимуть переписку або спілкування із подібними до "МОМО" або ж "Синього Кита".

Довідково: "МОМО" – небезпечна гра, яка поширюється за допомогою месенджера WhatsАpp. Мета гри – довести гравця до суїциду. Спочатку в контактах з’являється новий користувач – анонімний куратор, підписаний як "МОМО". Він надсилає підліткам страшні картинки, фотографії із зображенням сцен насильства, а потім пропонує виконувати різні накази. Якщо ж дитина відмовляється це робити, їй починають погрожувати.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter