Київ знову накрило грозами із проливними дощами, які порушили рух транспорту, підтопили підземні переходи і завдали чимало клопоту і жителям столиці, і комунальникам.

Читайте також: В Україні через негоду знеструмлено 66 пунктів

Про це повідомляє BBC.

Багато користувачів соцмереж нарікають на те, що столиця виявилася неготовою до негоди. Кияни знову публікують фото підтоплених підземних переходів, проїжджих частин і тротуарів.

Увечері на багатьох вулицях утворилася затори: на Дорогожичах, біля Індустріального мосту, вулиці Стеценка.

Одним із наслідків негоди також став частковий обвал мосту на перехресті вулиць Теліги і Кирилівської, що неподалік станції метро "Почайна". За словами очевидців, бетонні конструкції мосту, який до цього перебував не ремонті, буквально змило дощем.

Постраждалих немає, проте пошкодилися комунікації і магістральний оптоволоконний кабель.

Як пояснив керівник управління із питань надзвичайних ситуації Київської державної міської адміністрації Роман Ткачук, на цьому відрізку дороги проводився плановий ремонт, і через сильні опади сталося вимивання ґрунту на проїжджу частину.

"Міст не рухнув. Наразі над прибиранням ґрунту, який потрапив на проїжджу частину вулиці Кирилівської, працюють співробітники "Укравтодору" і Подільська РДА", – повідомив пан Ткачук.

Користувачі соцмереж повідомляють, що ця ділянка вулиць Теліги і Кирилівської станом на 21 годину середи повністю перекрита в обидва боки.

Дехто жартує про те, що міст на Кирилівській просто "втомися" – як колись його "колега" – Шулявський міст.

Читайте також: Як вижити у негоду: Супрун розповіла правила безпеки

Багато в кого виникли запитання до міської влади щодо того, наскільки столична інфраструктура готова до дощів.

Водночас колишній радник міського голови Віталія Кличка, а нині депутат Верховної Ради Дмитро Білоцерківець пояснив, що проблема полягає у дощовій каналізації Києва і є, за його словами, "історичною".

"На багатьох вулицях, де робили капітальний ремонт доріг, міняли систему дощоприймачів, комунікації. Але на більшості вулиць ці системи – старі, зношені", –зазначив він, додавши, що міська влада намагається визначати проблемні ділянки, як-от на станції метро "Лівобережна".

У понеділок транспортна розв'язка біля станції метро "Лівобережна" виявилася паралізованою через зливи: міст під метро повністю залило водою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter