У Луцьку, 4 грудня, на вулиці Данила Галицького, попри заборону проведення земляних робіт без археологічного нагляду продовжували копати траншею для каналізації.

Читайте також: У Луцьку оголошено конкурс на облаштування території біля замку Любарта

Про це у фейсбуці повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис, пише ІА Волинські Новини.

"Сьогодні на Данила Галицького, 22 знову було гаряче. Цього разу зі штовханиною, матюками і чіткою вказівкою кому куди іти. Копачі, роботи яких були зупинені позавчора, знову продовжили копати. Коли я прибув на місце, вже було викопано до 20 метрів траншеї. Роботи знову зупинилися. В результаті яму, яку хлопці копали 2-3 години, їм же довелося і засипати, так і не завершивши задуманого... Аналогічно, як позавчора, 2 січня. Викликали поліцію. Я дав пояснення і написав заяву про те, що вбачаю порушення. Результат: траншея засипана, знайшов трохи кераміки, копачі звернуться 8 січня в заповідник щодо продовження робіт з наглядом. Про моральну сторону питання – в наступному пості", – йдеться у дописі.

Нагадаємо, 2 січня вже припиняли незаконні роботи на вулиці Данила Галицького.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook