"Російський" монастир Святого Пантелеймона на Святій Горі Афон в Греції закрив двері представникам нової Церкви України.

Читайте також: Підпалити храм за 2 тисячі доларів: СБУ викрила шокуючі плани російських спецслужб

Про це пише УНН з посиланням на профільне грецьке видання Romfea.

"Паломництво на гору Афон з благословення Вселенського Патріарха і Святого Товариства у ці дні здійснює митрополит Одеський Павло з нової Церкви України. Сьогодні, в суботу, 9 лютого, митрополит Павло хотів відвідати Свято-Пантелеймонівський монастир (російський)", – зазначає видання.

Згідно з інформацією, "коли митрополит прибув в монастир Святого Пантелеймона, братство повідомило йому, що у нього немає благословення для поклоніння".

"Потім настоятель монастиря наказав закрити ворота монастиря для представників нової української церкви", – йдеться в повідомленні.

Крім того, настоятель пояснив високопреосвященству і членам супроводу, що "монастир не визнає їх, також не планують визнавати їх в майбутньому".

Читайте також: Афон не підтримав Варфоломія та відмовив у визнанні ПЦУ

7 лютого єпископ Одеський і Балтський Павло (Юристий) повідомив, що "з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, на запрошення Його Всесвятістості, Архієпископа – Нового Риму, Вселенського Патріарха Варфоломія I делегація Православної Церкви України розпочинає свій перший офіційний візит на Святу Гору Афон".

8 лютого, як повідомляється на порталі Cerkvarium, єпископ Павло був прийнятий в Афонському монастирі Пантократор. Відзначається, що 8 лютого представники ПЦУ вперше в своїй історії відслужили Божественну літургію на Афоні.

"Першу Літургію на Святій Горі було звершено у монастирі Пантократор. Богослужіння, у співслужінні українського та афонського духовенства, очолив єпископ Одеський і Балтський Павло. Варто зазначити, що монастир Пантократор займає сьоме місце в ієрархії афонських монастирів та позитивно виступив за відправлення делегації Афону на інтронізацію Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія", – зазначив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook