У Польщі трагічно загинув 39-річний українець з Тернопільщини. Його дружина тільки пережила втрату матері, як сім’ю спіткало нове горе.

Читайте також: До України приїхали два потяги з українцями з Польщі (фото, відео)

Про це інформують Кременець-сіті.

Кременчанка Наталія Сорочинська лише недавно похоронила маму, саме минає сорок днів від її смерті.

А тепер за трагічних обставин, на роботі у Польщі, загинув її чоловік – 39-річний Андрій. Наталія залишилась одна із шестирічним сином і їм потрібна фінансова допомога у перевезенні тіла та похованні чоловіка і батька.

Востаннє Наталія розмовляла із чоловіком минулої неділі. Каже, все як завжди, після вихідного дня збирався на роботу, ніхто й не сподівався, що раптом у сім’ю увірветься таке горе.

Працював Андрій Сорочинський неподалік містечка Гродзиськ-Мазовецький. Це понад п’ятсот кілометрів від Кременця. Мав роботу на фірмі, котра вирощує квіти. Працював у теплицях і підробляв у у котельні. Таку роботу оплочували погодинно і тричі на день він ходив до котельні.

Коли в понеділок вранці він пішов до котельні і не прийшов на каву, яку організовували для працівників за графіком, Андрія почали шукати. Лише у вівторок вранці знайшли його в ковші, який знаходиться над котлом. До цього ковша поміщається близько тонни вугілля. І хтось заглянув до нього лише тому, що вугілля поступало нерівномірно. Відкрили віконечко і побачили всередині чоловічий кросівок.

Як це трапилося, ніхто не знає, Андрій до котельні ходив сам. Наталя пригадує, як Андрій розповідав їй, що вугілля часто доводилося проштовхувати та очищати саджу.

"То чи він ліз на драбину і впав, чи потрапив всередину, аби прочистити, чи його засипало вугіллям, котре подається механізовано, трактором і його не могли побачити там всередині, цього ніхто не знає", – каже Наталя.

Подію трактують, як нещасний випадок. На середу призначили розтин, а до кінця тижня обіцяють доставити тіло до українського кордону.

Читайте також: Польський лікар наклав на себе руки через зараження коронавірусом, – ЗМІ

"Тіло переправлять через польський кордон, а ми маємо перетнути наш український. І тільки тоді ми зможемо забрати тіло Андрія, сподіваємося нічого не зміниться", – розповідає Наталя.

5167 4900 8230 8132  Ощадбанк 

4149 6293 8838 3390 ПриватБанк

Номер телефону Наталії: 097 542 10 59

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook