Українців закликають взяти участь в Міжнародній екологічній акції "День без поліетилену".

Читайте також: Посли, військові, євродепутатка: хто прийшов на київський Марш рівності (фото)

3 липня Українців закликають взяти участь в Міжнародній екологічній акції "день без поліетилену".

3липня, з нагоди святкування Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free) Міністерство екології та природних ресурсів України закликає людей приєднатися до масового флешмобу #День_без_поліетилену, повідомляє Всеосвіта.

"Думаю, що один день без поліетиленових пакетів українці зможуть прожити без втрат та психологічних травм. Я, як міністр екології закликаю зробити це 3 липня у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). Щоб мій заклик не залишився просто хорошою пропозицією, ми разом із Програмою розвитку ООН, міжфракційним об'єднанням депутатів "Зелена енергія змін" та Zero Waste Alliance Ukraine вирішили в цей день провести загальноукраїнську акцію "День без поліетилену", – написав Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів України на сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Автівка з краденими отруйними хімікатами перекинулась в річку на Вінниччині – людям відключають воду

Міністр, у якості альтернативи, порадив використовувати екоторбинки, паперові пакети і зроблених власноруч сітки ("авоськи").

Головним завданням екоакції є привернути увагу суспільства до екологічних проблем, пов’язаних із забрудненнями пластиковими відходами. До екологічної акції можуть долучитися абсолютно всі.

 Інфографіка розкладання відходів 

Згідно з даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. У води океанів потрапляє понад 8 мільйонів тонн пластику. Перегляньте зображення нижче, аби зрозуміти, скільки часу потрібно для розкладання різних видів відходів. Зверніть увагу, на термін розкладання пластикових виробів! 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook