На засіданні Верховної Ради в середу, 2 жовтня , нардеп від "Слуги народу" Богдан Яременка з трибуни парламенту оголосив, що політсила має намір змінити закон про особливий статус Донбасу, виключивши з нього кілька пунктів, передбачених Мінській угоді.

Читайте також: Пленарне засідання Верховної Ради ІХ скликання (пряма трансляція)

"Той закон, який є, особисто мене не влаштовує, тому що в ньому є положення про безумовну амністію, місцеву міліцію і так далі ... Цього не хоче наша фракція і не хоче президент Зеленський", − сказав Яременко.

За словами нардепа, Україна повинна отримати контроль над територіями, на яких будуть проходити вибори − що також не передбачено ні Мінськом−2, ні формулою Штайнмаєра.

Також екс-дипломат дав зрозуміти, що формулу Україна навіть не підписала, а просто погодила. Та й то зробила це вимушено, тому що це було умовою РФ для зустрічі"нормандської четвірки".

"Формула Штайнмаєра − російські умови для переговорів президентів. Юристи розуміють важливість того, що вчора було підписано. Що потрібно нам від цих переговорів? Ми поспішаємо, тому що кожен день надходять дані про загиблих на Донбасі.

Читайте також: "Євробляхери" масово з'їжджаються під Верховну Раду на мітинг (відео)

Так, ми наполягатимемо на відведенні військ. Це наші умови для проведення виборів. Це ті червоні лінії, які будемо відстоювати ми, депутати від "Слуги народу", під час підготовки закону про особливий статус. І так, ми не хочемо безумовної амністії. Росія може нам нав'язувати свою позицію, але ми не переступатимемо ці червоні лінії ", − сказав Яременко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook