Журналіст Дмитро Гордон заявив, що не брав би участь у революціях в Україні, якби знав, що після них на Україну чекають не реформи, а лише зміна прізвищ корупціонерів при владі.

Читайте також: Які області України готові вийти на нову революцію.

Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

«Так, я заявив, що якби знав, до чого призведе Майдан, не вийшов би на нього. Я це підтверджую. За це мене можна як завгодно лаяти – мені все одно, у мене завжди є своя точка зору. Буває, я помиляюся, буває, міняю свою точку зору – я жива людина», – сказав Гордон.

Він підкреслив, що головне, що його стримувало б від участі в протестах, – кількість загиблих на Донбасі після агресії Росії.

«Загинуло понад 10 тисяч осіб. За цими цифрами –  конкретні долі конкретних людей. Я надивився на мам і тат цих хлопців, які загинули. Уявіть, був у них єдиний син, і він загинув. Його більше немає. І якби його смерть викликала в країні швидкі, класні реформи, якби Україна стала іншою, якби на зміну одним злодіям не прийшли інші, його мама могла б сказати: «Мій син загинув не дарма. Мій син загинув за ось це все». А що вона сьогодні говорить? Мій син загинув за те, що крадуть більш витончено? "Що в результаті ми маємо? Була одна влада злодіїв- прийшла інша така ж, змінилися прізвища – стиль не змінився . Жорстка корупція –  корупційна вертикаль згори донизу, хабарі на хабарах», – зазначив журналіст.

Він заявив, що виходив на Майдан заради зовсім іншої України.

«Ні, я виходив за іншу Україну. Дивіться, два рази поспіль я стояв на Майданах. Два рази я закликав людей виходити на протести. У 2004 році я вийшов у прямий ефір «5 каналу», єдиного тоді опозиційного, через півтори години після того, як ЦВК офіційно назвав Януковича президентом України. як ви думаєте, мені було що втрачати? Так, я міг втратити все. Але я не міг сидіти вдома, я поїхав в студію і звернувся до людей: «Виходьте всі! Я не хочу в Росію (нагадаю, це 2004), я хочу в Європу».  Два рази я це робив, і два рази  мені били по лобі в одну і ту ж точку. Нічого не змінюється!», – сказав Гордон.

На запитання ведучого, чи вийде він на третій Майдан, журналіст відповів, що ні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook