Сім врятованих життів з початку 2021 року завдяки команді талановитих лікарів кардіохірургічного центру Ковельського МТМО, які й у новорічну ніч стали ангелами-охоронцями для пацієнта, у якого раптово зупинилося серце. Про це повідомляють на сторінці медзакладу.

Читайте також: Коронавірус на Волині: де виявили нових інфікованих (статистика)

У Ковельському МТМО продовжує успішно діяти кардіохірургічний центр. Його висококваліфіковані фахівці виконують спектр найскладніших операцій на серці.

Останній день 2020-го для ковельських лікарів ознаменувався врятованим життям пацієнту, якого за дві години до нового року доставили в приймальне відділення Ковельського МТМО із зупинкою серцевої діяльності. Успішні реанімаційні заходи повернули хворого до життя. Йому було імплантовано тимчасовий водій ритму серця. А 2 січня 2021 року у кардіоцентрі чоловіку встановили двокамерний електрокардіостимулятор.

Ще четверо пацієнтів кардіохірургічного центру у доброму самопочутті та з гарним настроєм готуються до виписки. Усі вони потрапили у ковельську лікарню в критичному стані та потребували складних операцій на серці.

Зокрема, провідним кардіохірургом Ковельського МТМО Володимиром Танським та командою лікарів центру врятовано життя чоловіку, у якого на операційному столі трапився повторний інфаркт. Пацієнта, 1959 року народження, доставили з Любешівщини з інфарктом міокарда. Під час операції – аортокоронарного шунтування, виникла раптова зупинка серця. Завдяки миттєвій реакції ковельських медиків життя пацієнта було врятоване. Його терміново підключили до апарату штучного кровообігу та успішно завершили операцію.

Читайте також: Сім'я молодого волинянина, котрий потрапив у страшну аварію, потребує допомоги (фото)

У медзакладі зазначають, що 90% втручань з аортокоронарного шунтування (АКШ) лікарі виконують за методикою Off-pamp, без зупинки серця.

Іншим пацієнтам кардіохірургічного центру з важкими набутими вадами серця проведено протезування аортальних клапанів, мітрального клапана, зроблено пластику трьохстулкового клапана. Весь час перебування у лікарні вони знаходились під цілодобовим спостереженням і доглядом медичного персоналу. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook