Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що вимагатиме введення жорстких обмежень в деяких регіонах через новий спалах коронавірусу. Про це він сказав під час брифінгу 19 червня, пише ТСН.

Читайте також: Україна встановила новий антирекорд коронавірусу: за добу зафіксовано понад 900 випадків

Степанов  нарікає на недотримання рекомендацій МОЗ в регіонах та каже, що влада обов'язково на це відреагує.

"Ми вважаємо, що повинні жорсткі обмеження вводитися в окремих регіонах в умовах адаптивного карантину. Коли я говорю про жорсткі обмеження, я насамперед говорю про обмеження роботи тих чи інших закладів. В тому числі, наприклад, нічних клубів. Ті кадри, які ми всі бачимо в соціальних мережах... Зрозуміло, що хвороба буде тільки прогресувати, а кількість хворих зростати при такому ставленні", – зазначив міністр, але не уточнив про які області йдеться.

Також він додав, що МОЗ ініціюватиме запровадження жорсткого контролю за дотриманням карантину закладах та громадському транспорті. 

Читайте також: На Волині – спалах коронавірусу серед вірян УПЦ МП: храми закривають на карантин

Зазначимо, що 19 червня (станом на 9:00) в Україні 34 984 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 985 летальних, 16 033 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 921 новий випадок. Загалом проведено 542 247 тестувань методом ПЛР

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook