З початком осені вже чимало людей встигли захворіти на респіраторні захворювання. За прогнозами епідеміологів, упродовж наступного сезону на грип в Україні перехворіють майже 6 мільйонів українців.

Читайте також: На Україну насуваються два страшних види грипу

Завідувачка відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського Алли Мироненко в коментарі Укрінформу повідомила, що із чотирьох вірусів новими для України і є два – "Канзас" і "Брісбен".

Якщо до нас дійде новий вірус "Канзас", то в групі ризику опиняться нещеплені люди пенсійного віку. Вірусу "Брісбен" теж ще не було в Україні, він вперше виділений в Австралії. Його основна група ризику – це діти, люди працездатного віку з хронічними захворюваннями (з діабетом, бронхіальною астмою, ожирінням, іншими патологіями) та вагітні

Найвищі хвилі підйому захворюваності варто очікувати у грудні та лютому 2020 року. 

Читайте також: Сім порад, як не захворіти восени

Якими є симптоми грипу

  • висока температура, яка тримається мінімум п’ять днів;

  • лихоманка;

  • головний біль;

  • ломота у м’язах і суглобах;

  • загальна слабкість;

  • втрата апетиту, можливо, нудота;

  • кашель, що може тривати більше ніж два тижні.

Як вберегти себе від хвороби

Лікарі наголошують, вакцинація – єдиний спосіб захиститися від хвороби. 

У Держлікслужбі повідомили, що перша партія вакцин вже прибула в Україну. Для українців закупили вакцини проти грипу виробництва Франції та Кореї.

Грип – що це?

Гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Захворіти на грип може будь-хто і у будь-якому віці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook