Луцьк отримав унікальний шрифт, який доповнить вже створені елементи впізнаваної ідентичності міста, сприятиме розвитку туризму та рекламуватиме туристичні куточки міста за межами області.

Читайте також: У Луцьку з'явилась третя шикарна святкова ялинка (Фото)

Варто зазначити, що даний проект з розробки спеціального брендового шрифту Луцька, створений графіко-шрифтовим дизайнером та співзасновником "Innerspace" Кирилом Ткачовим. Дану фінансову підтримку він отримав, як один із дев’яти переможців конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування від управління туризму та промоції Луцької міської ради, Active Citizens Ukraine NGO Youth Platform і ГО "Молодіжна платформа", передають Волинські Новини.  

 

Переможців конкурсу назвали ще у квітні, але в рамках цілої програми вони повинні були представити готові проекти на кінець 2017 року.

Під час розробки шрифту "Lutsk city" дизайнер брав за основу історичні шрифти минулого століття. Луцький шрифт вирізняється, зокрема, використанням у літерах ромбиків та наявністю лише заголовкових літер, тож він ідеально підходить для оздоблення, наприклад, широкоформатної друкованої продукції, обкладинок, листівок, вивісок, вказівних табличок, розташованих у місті тощо.

Як наголосив під час презентації сам автор, зі шрифтом потрібно "гратися" дуже обережно: він швидше підходить для ілюстрування влучної назви чи якогось слогану, а не для набору цілого тексту, адже головне в ньому – не читабельність, а "впізнаваний яскравий характер".

Лучани оцінюючи шрифт у соцмережах суттєво поділилися в поглядах, декому новинка прийшлася до смаку, іншим – ні. 

Кожен бажаючий може безкоштовно завантажити шрифт.

Додамо, що Кирило Ткачов раніше долучався до розробки фірмового шрифту Дніпра та брав участь у роботі над туристичним брендом України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook