Україна подала списки на обмін полоненими за чотирма категоріями. На повернення перших десяти українців зі списку очікують якнайскоріше, адже вони потребують медичної допомоги.

Читайте також: Залишилось двоє дітей: помер український військовий, якого звільнили з полону бойовиків

Наразі тривають перемовини щодо обміну. Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, повідомляє Укрінформ.

За словами Резникова, вже підняли питання про одну з можливих перших хвиль обміну, що складається з 10 людей. Ці українці особливо потребують звільнення через стан здоров'я.

"Ми маємо надію, що окупаційний режим, який працює під дахом Російської Федерації, все ж таки завершить свої формальні речі. Тому є шанс, що ми дійдемо до нового етапу взаємного звільнення утримуваних людей", – додав політик.

Прізвища тих, кого можуть звільнити першими, поки не називають, тому що часові рамки обміну передбачити складно.

Читайте також: Лучанка шукає зниклих в АТО своїх синів вже 6 років (фото, відео)

Крім того,  міністр наголосив, що окупанти використовують українців як заручників для того, аби у перемовинах отримати максимальну вигоду щодо інших позицій. До слова, контакти у безпековому та гуманітарному аспектах в рамках ТКГ відбуваються постійно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook