Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця поділився думкою стосовно доцільності існування обласних державних адміністрацій у програмі "Відкрита влада" на ТРК "Аверс". Він відзначив, що у майбутньому ці посаду і заклад необхідно ліквідувати.

Читайте також: Ігор Палиця розповів, кого хоче бачити на посаді голови Волинської ОДА

"Я вам скажу зі 100-відсотковою впевненістю, що голова обласної державної адміністрації – це непотрібна посада. І обласна адміністрація – це заклад непотрібний. Тому що, як показала практика, після 20 грудня, коли голова ОДА не захотів підписувати бюджет, пішло повне блокування управлінням фінансів бюджетного розпису. Вони сказали: "Ми нічого готувати не будемо, готуйте самі, якщо хочете, щоб бюджет працював". 

Читайте також: Ігор Палиця повідомив, чи об'єднається УКРОП зі "Слугою народу" перед парламентськими виборами

Так от 3 фахівця управління фінансів обласної ради зробили за 5 днів всю роботу фінансового управління ОДА.

Тому безумовно ОДА непотрібна, ця надбудова себе віджила. І якщо її прибрати, то відсотків 30 фахівців працюватимуть у облраді, а решта підуть на "вільні хліба".

Читайте також: Губернатор Волині Савченко заявив, що його посада непотрібна в державі

Непотрібно президенту мати можливість диктувати свої умови або блокувати роботу обласних громад. Обласні громади самі знають, що робити, адже їх обрали люди і вони відчувають проблеми цих людей. Але, якщо керівник обласної ради чи депутати "зариваються, то для цього є правоохоронні органи, які повинні їх зупиняти", – сказав Ігор Палиця.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook