Лідер партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук поговорив у Москві про "парламентський вимір "нормандського формату" з президентом Росії Володимиром Путіним, який окупував український Крим і веде війну на Донбасі.

Читайте також: Волинський депутат у складі делегації на чолі з кумом Путіна Медведчуком відвідав Кремль (фото)

Про це повідомляє пресслужба ОПЗЖ

"Вікторе Володимировичу, ви мені колись говорили про це, В'ячеслав Вікторович (голова Держдуми В'ячеслав Володін, який також був присутній – ред.) недавно ще поінформував про те, що у вас ідея створити парламентський вимір "нормандського формату". Мені здається, хороша ідея. Ми якось – не пам'ятаю вже коли, але деякий час назад – вже обговорювали цю тему.

Звичайно, якщо парламентарі в Україні, в Росії, в Німеччині і у Франції підтримають те, що робиться на рівні виконавчої влади, мені здається, це було б дуже добре, до місця. І я дуже розраховую на те, що у вас це вийде – сподіваюся, теж за підтримки адміністрації Президента України. Ми зі свого боку завжди готові включитися.

Я знаю настрій і французьких, і німецьких колег на цю роботу. І єдине, що можу зробити – це побажати вам успіхів", – відповів Путін своєму кумові Медведчуку.

Читайте також: На Волині побував одіозний кум Путіна Віктор Медведчук (фото)

Медведчук на зустрічі говорив про бажання створити міжпарламентське об'єднання депутатів всіх чотирьох держав учасниць "нормандського формату" нібито для того, щоб "посприяти главам держав в питаннях мирного врегулювання".

Він заявив, що Верховна Рада має прийняти закони про вибори на Донбасі, амністію, особливий статус і зміни в Конституцію, а тому "допомога наших колег і Державної Думи, і парламентів Франції та Німеччини тут була б не просто доречна, вона б була корисною".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook