Відколи почався карантин, Луцьку відрізали залізничне сполучення зі Львовом. Лише після того, як на автодорозі обвалився міст, мусили відреагувати.

Продовжили маршрут регіонального експреса «Чернівці-Львів», йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», пише ІА Волинські новини.

Читайте також: Затвердили схему курсування маршруток через обвалений міст на трасі «Луцьк-Львів»

«Мені дістатися – проблема. Я з Кам’янки-Бузької, перші два курси їздила електричкою і поїздом «Ковель-Чернівці», – каже пасажирка Галина. – Як його відмінили, то автобусами незручно їхати, бо ж багато людей. У поїзд сів – і їдеш, ніяких стоячих немає».

Дівчина додає: один потяг на день – це дуже мало. Нарікає не лише Галина – інші пасажири теж бідкаються.

Ранковий потяг до Львова «Укрзалізниця» скасувала, і повертати його, схоже, навіть не думають.

Цей рейс і досі не відновили. Єдине, що змінили – продовжили маршрут потяга «Чернівці-Львів». Але він у Луцьку лише о 14:25. Та й чи був би взагалі – невідомо. Бо ж запустили поїзд лише після того, як на автодорозі Львів-Луцьк обвалився міст.

«Проблемне сполучення з Луцьком турбує давно. Був зручний поїзд до Львова, до Чернівців, яким подорожували, – каже пасажир Назар. – На жаль, відмінили на початку карантину і не пустили. Ну от мені потрібно дістатися до Львова, до Чернівців. Дуже пощастило, що от сьогоднішній поїзд пустили, що почали квитки оперативно пробивати, а інакше – тільки «БлаБлаКаром». Інших варіантів не було».

А коли потрібно приїхати вчасно, то варіант сісти на автобус – така собі ідея. Бо ж після обвалу мосту, як кажуть водії, додалося і кілометрів, і нервів.

Читайте також: До Луцька продовжили маршрут потяга «Львів-Чернівці»

«Тож додалося 80 км зайвих. А об’їзд через міст, то там танками їздити, а не автобусами. Там чорний день зараз робиться, – бідкається водій автобуса «Луцьк-Львів». – Пасажири питають, коли будемо. Звідки ми знаємо, коли приїдемо. Хто не поспішає – сидить спокійно, а хто поспішає… то самі розумієте. Тож то люди їдуть і в аеропорт. Уявляєте, шо вони роблять в автобусі? Кипить цілу дорогу».

У телефонному режимі в «Укрзалізниці» відмовилися коментувати, коли відновлять у Луцьку скасований потяг до Львова та чи відновлять його взагалі та чому столичні чиновники залишають Луцьк за залізничним бортом.

Виявляється, залізнична проблема не лише в Луцьку. Пані Ірина з Ковеля каже, що бракує рейсів і в їхньому місті. До сусідньої області жінка змушена їхати з пересадками.

Обвалений міст став таким собі лакмусовим папірцем. І показав: далі заплющувати очі на проблеми «Укрзалізниці» вже нема куди.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook