Нацполіція України викрила транснаціональне злочинне угруповання торговців людьми, яке за п’ять років завербувало понад 200 українців.

Читайте також: Молодий волинянин відправляв людей у трудове рабство

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України, передає Корреспондент.net.

Зазначають, що зловмисники незаконно переміщували завербованих українських громадян через державний кордон до Туреччини, де потім їх втягували в злочинну діяльність. Протягом п’яти років фігуранти завербували більш ніж 200 осіб.

Правоохоронці в тісній взаємодії з поліцією Греції, Італії та Великобританії викрили п’ятьох членів угруповання. Ними виявилися жителі Одеської області і Криму.

Поліцейські встановили, що за одного проданого українця торговці людьми отримували до трьох тисяч доларів.

Завербованих залучали до злочинної діяльності, пов’язаної з контрабандою мігрантів. Постраждалі повинні були нелегально переміщати мігрантів з країн Південно-Західної Азії в країни Європи. При цьому зловмисники приховували факт наявності жорсткої кримінальної відповідальності за це. Зараз практично всі постраждалі відбувають покарання в Греції або Італії.

Читайте також: Вербували та відправляли до Польщі: на Волині банда торгувала людьми

"У цілому в місцях позбавлення волі за кордоном перебувають понад 200 українських громадян, які морем перевозили нелегалів. Для наших співвітчизників це була дорога в один кінець. Торговці людьми обіцяли шкіперам-українцям, що в разі затримання на них чекає депортація додому або кілька місяців міграційного арешту", – розповів керівник Департаменту протидії злочинності, пов’язаної з торгівлею людьми, та незаконної міграції Нацполіції Сергій Пантелєєв.

Усім п’яти фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Копи встановлюють всіх жертв цього злочинного ланцюга для притягнення до кримінальної відповідальності їхніх експлуататорів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook