Голова Волинської ОДА Олександр Савченко привітав з Днем Незалежності України.

"Ось уже 27 років, як ми відновили власну державу, де плекаємо рідну мову та традиції, а також вільно шануємо державні символи, що є маркерами національної самоідентичності.

Читайте також: Володимир Зеленський сказав те, що українці не дочекалися за 5 років від Порошенка

24 серпня 1991 року збулася віковічна мрія наших предків про свободу і славу України. В цей день ухвалили Акт проголошення незалежності України, що назавжди закріпив створення самостійної держави. Це був закономірний результат нашого історичного розвитку, спільною перемогою багатьох поколінь українців, які боролися й гинули за національну ідентичність, державну самостійність і власний колір на політичній карті світу.

Читайте також: Палиця: Тільки разом ми здатні на великі та малі перемоги і світове визнання

Безумовно, ці роки незалежності стали випробовуванням для всіх нас – випробовуванням на зрілість, на самоповагу, готовність відстоювати власні інтереси…

В 2013-му, об’єднавшись під національним стягом, ми заявили на весь світ про своє прагнення жити в соборній, демократичній та європейській державі. І ті, хто стояв на Майдані, і ті, хто тоді залишився осторонь – тепер всі разом захищаємо Україну від зовнішньої агресії. Разом будуємо нову країну. І як ніколи потребуємо загальнонаціональної єдності, аби розвиватися та впроваджувати такі потрібні реформи. Бо Україна є, була і буде вільною, незалежною і суверенною державою!

Шановні волиняни!

Паростки колосальних зусиль усього народу й волинян зокрема стають усе помітнішими. На рівні держави запущені дієві механізми, які дозволяють розвиватися регіонам: працює Державний фонд регіонального розвитку та надходять субвенції з Держбюджету. Відтак, вже цьогоріч свої двері відчинять школа № 27 у місті Луцьку та дитячий садочок у стм Ратно. Вже незабаром завершимо школу в селі Осівці Камінь-Каширського району. Найближчим часом розпочнемо будівництво шкіл у селах Башлики, Піща, Стобихівка. Адже діти – наше майбутнє.

Більше 15 тисяч маленьких волинян вперше сядуть за шкільні парти. Вони навчатимуться за новими стандартами, які визначені Новою українською школою. Тому на закупівлю обладнання та підручників, перепідготовку педагогів та покращення матеріально-технічної бази Уряд спрямував рекордну суму – 1 мільярд гривень. Адже ключ до успіху всіх реформ і всіх перетворень – у системі освіти.

Поруч із тим, ми активно ремонтуємо автошляхи області, які, без перебільшення, є артеріями життя. Вперше на Волині у с. Чорніїв Турійського району випробували нову технологію ремонту доріг, яка майже втричі дешевша за ту, яку сьогодні використовують в Україні. Результат позитивний, тому за цією ж технологією нарешті буде збудоване "злощасне" кільце на окружній дорозі Володимира-Волинського.

На фінішну пряму виходить реалізація програми Світового банку, в рамках якої в області капітально відремонтують та побудують десятки амбулаторій та здійснюються закупки великої кількості нового сучасного медичного обладнання, якого так не вистачало на Волині.

Говорити можна багато, але я знаю одне: ми йдемо у правильному напрямку, хоч і тернистим шляхом. В цей день народження держави, щиро дякую волинській громаді за натхненну та невтомну працю, активну громадську позицію та небайдужість. За те, що вкладаєте у свою малу Батьківщину та всю Україну зусилля та інтелект, примножуєте славу рідної землі, живете її проблемами, тішитеся зі здобутків.

Дорогі краяни!

Незалежність, яка мирно дісталася нам у 91-му, тепер коштує надто дорого – життям українців. Тож у цей день ми, перш за все, думаємо про тих, хто нині захищає нашу свободу та незалежність. Дякуємо їм за мужність, патріотизм, витримку і терпіння. Молимося за своїх побратимів та земляків, які тримають оборону на сході України. Тиснемо мужні руки волонтерам та добровольцям, які об’єдналися задля підтримки наших вояків. У складний для країни час, саме з Державним Прапором наші бійці здобувають перемогу, крок за кроком звільняючи Україну від агресора.

Низький уклін та щире спасибі всім, хто тримає мирне небо над Україною! Ми схиляємо голови перед пам'яттю Героїв, які віддали свої життя за мирне майбутнє України. Вклонімося кожній українській родині, яка втратила чоловіка чи сина, матір чи доньку. Вічна шана тим, хто пішов на небеса заради Незалежності!

Шановні волиняни! Історія, яка відбувається сьогодні, закладає підґрунтя майбутнього України. За останні чотири роки війни нам вдалося не лише відновити з руїн армію, яка є запорукою Незалежності. Більше того, зробити її однією з найефективніших у Європі. Збройні сили України відновили свою боєздатність, наростили оперативні спроможності, значно і кардинально покращили технічну оснащеність, виросли кількісно та якісно. Кожен із вас долучився до цього, розуміючи, що могутня армія – основа сильної і самостійної держави. Поруч із тим, триває процес визнання автокефалії Православної Церкви в Україні. Упевнений, що вже незабаром в країні існуватиме Єдина Українська Церква. Це стане значним кроком уперед на шляху розбудови держави, утвердження самостійності та укріплення релігійної свободи.

Дорогі волиняни! У день головного державного свята бажаю вам і вашим рідним миру, спокою та злагоди, родинного затишку, міцного здоров’я, щедрої долі, успіхів у справах та починаннях заради процвітання незалежної України та її народу. Нехай серця будуть сповнені гордістю за нашу державу, прагненням до єднання та порозуміння, а джерело віри, надії та любові до України буде невичерпним. Спільними зусиллями – збережемо, розбудуємо та уславимо нашу Велику Єдину Україну! Любімо і поважаймо Державний Прапор України, щоби він гордо майорів над Україною та був надійним оберегом у всіх наших справах та помислах. Бажаю усім нам мудрості, патріотизму і взаємної шани.

Із 27-ю річницею незалежності України! Слава українському народові! Слава його Героям! Слава Україні!" – зазначив Савченко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter