Лікарю-гінекологу, який займався сутенерством у Луцьку суд присудив умовний термін з випробуванням на три роки.

Читайте також: Відоме прізвище лікаря-гінеколога, який займався сутенерством та збував наркотики у Луцьку

53-річний медик визнав свою вину і кається, – розповів Суспільному його адвокат Микола Марчук.

Гінеколог не хоче спілкуватися із журналістами. "Він людина суспільна і боїться дуже будь-якого розголосу", – каже адвокат лікаря.

З жіночої консультації Луцького пологового будинку медик вже звільнився. 17 вересня за втягнення у проституцію і збут амфетаміну гінеколога Василя Стефанюка судили у Луцькому міськрайонному суді. Згідно з вироком – лікар отримав умовний термін з випробуванням на три роки.

Суддя-спікерка розповіла, слідчі виявили дев’ять епізодів схиляння до проституції з боку лікаря. "Організовував і забезпечував заняття проституцією в сауні, що знаходиться у Луцьку. З цією метою він шукав для клієнтів, супроводжував до місця надання платних послуг, домовлявся з адміністратором", – каже спікерка Людмила Присяжнюк.

Суспільне поспілкувалося з колегами Василя Стефанюка та його пацієнтками.

У жіночій консультації в Луцьку, де працював медик, зі слів завідувачки Любові Ларіної, про злочинні дії працівника не знали. Не було їй відомо, каже, і про те, що від квітня тривало слідство. Медичка відмовилася розповідати, чи були скарги на роботу гінеколога.

Останні п’ять місяців перед судом лікар працював на пів ставки. Суспільному вдалося сконтактувати з кількома пацієнтками лікаря у соцмережах. Спілкуватися на камеру жінки відмовилися. Одна з них, Ірина Федоренко розповіла телефоном, що шість років тому Василь Стефанюк вів у неї вагітність. Каже: грошей не вимагав. З її слів, під час оглядів не побачив проблем, які призвели до запалення після пологів.

Читайте також: Лікар луцького пологового будинку займався сутенерством та продавав наркотики

Зі слів адвоката Миколи Марчука, нині засуджений лікар вирішує, чи подаватиме апеляцію на рішення Луцького міськрайонного суду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook