Повідомили, де на Волині, в разі епідемії утримуватимуть на карантині осіб, котрі контактували із хворими на коронавірус. Про це йшлося 12 березня під час пленарного засідання 29-ї сесії Волинської обласної ради.

Читайте також: Усі заклади освіти Волині та Луцька закривають на карантин

Депутат Сергій Сівак у своєму запиті звернув увагу на необхідності додаткової закупівлі тест-систем, які дозволяють на місці (за близько 30 хвилин) ідентифікувати в особи наявність коронавірусу.

Він запропонував виділити кошти на закупівлю тисячі тест-систем із резервного фонду.

Також обранець громади зауважив, що потрібно вирішити, де в разі поширення вірусу знаходитимуться люди, які перебували в контакті з хворими.

Читайте також: У Луцьку ізолювали жінку з підозрою на коронавірус

"На Волині уже є місце, де будуть перебувати на карантині люди, ймовірно заражені короновірусом, або ж які контактували з ними, а саме це село Згорани (санаторій "Згорани" -ред.) Любомльського району", голова облради Ірина Вахович.

Нагадаємо, що, на території області діють два базових медичних заклади, які готові приймати пацієнтів із підозрою на зараження інфекцією – це обласна інфекційна лікарня і перинатальний центр, куди зможуть звертатися вагітні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook