Погода в Україні 20 вересня знову буде поліпшуватися і радувати своїм теплом. Після закінчення "молодого бабиного літа" ця неділя стане першим днем другого і справжнього повернення тепла. За даними сервісу Sinoptik, тепла погода затримається в Україні на найближчі 9 днів. Якою буде погода в перший день "бабиного літа" розповіли синоптики Укргідрометцентру.

Читайте також: Зима-2021: синоптики розповіли про жахаючий прогноз погоди

Як повідомляється, середній рівень тепла по країні підніметься на 2-4 градуси в порівнянні з суботнім днем. Так, у більшості регіонів термометри покажуть +19... +21 градус тепла. У Закарпатській, Чернівецькій, Вінницькій областях, а також в центральній, південній та південно-східній Україні градусники піднімуться до +20... +24 градусів протягом дня.

В нічний час температура повітря буде сильно відрізнятися. Місцями синоптики прогнозують зниження рівня тепла до +4... +6 градусів. В середньому по країні в нічний час доби 5-8 градусів. Виняток становитимуть приморські регіони, де, традиційно, – +8... +14 градусів.

Підвищення рівня тепла пояснюється поверненням в Україну антициклону, який подарує безвітряну погоду і сонячне небо.

Читайте також: В Україну бабине літо повернеться ще двічі: коли чекати тепла

Разом з тим навіть у такої прекрасної погоди є недоліки: синоптики попереджають про високу пожежонебезпеку з суботи по вівторок.

"19-22 вересня в Україні, крім Волинської, більшості районів Закарпатської та Чернігівської областей, надзвичайний рівень пожежної небезпеки", – йдеться в заяві метеорологів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook