Волинь займає четверту із п’яти сходинок зі створення ОТГ в Україні. Які можливості відкрилися для новостворених громад та чи є перспективи об’єднання громад до міст обласного значення розповість наш журналіст Владислав Корнелюк.

Читайте також: На Волині дорогу між селами будують 30 років

За даними центру розвитку місцевого самоврядування наразі в області створено 50 ОТГ, які займають 50% території Волині. Директор центру Анатолій Пархом’юк зазначив, що процес децентралізації проходить успішно, але потрібно, щоб усі ці досягнення були закріпленні конституційно, бо є ризик, що може відбутися призупинення процесів.

Важливим процесом у 2019 році має стати приєднання навколишніх громад до міст обласного значення. Також експерти зазначають, що чим більше громад утворяться навколо райцентрів, то кращими будуть показники їхньої роботи. 

Читайте також: Як ОТГ на Волині долатимуть трудову міграцію молоді до Польщі

Центр розвитку місцевого самоврядування постійно стежив за процесами об’єднання громад. Там зазначають, що в усіх ОТГ спостерігається позитивна динаміка надходжень коштів до бюджетів.

27 грудня відбудуться перші електронні торги через систему "ProZorro". Це дасть змогу ще більше наповнити бюджети завдяки земельному податку та платі за оренду. Самі ж очільники громад поділилися досягненнями своїх ОТГ.

Детальніше у сюжеті ТРК Аверс



Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter