Поліція Києва затримала групу осіб, які 13 березня вчинили озброєний напад на підприємців, внаслідок чого заволоділи медичними масками у кількості 100 тисяч штук. Про це інформує прокуратура Києва.

Читайте також: Через "Ягодин" намагалися нелегально провезти велику партію респіраторних масок

За словами потерпілих, вказані засоби індивідуального захисту на суму близько 1 мільйон гривень вони придбали у різних місцях упродовж декількох тижнів та через знайомих вирішили їх реалізувати.

Під час зустрічі з покупцями та перевантаження товару до їхнього авто, на місце події під’їхав автомобіль, з якого вибігла група чоловіків у спецодягу з предметами схожими на пістолети. Представившись працівниками СБУ та погрожуючи ймовірно зброєю, чоловіки поклали потерпілих на землю, довантажили товар та без будь-яких пояснень роз’їхались в різні напрямки.

У ході досудового слідства правоохоронцям вдалося встановити трьох осіб, причетних до злочину, та затримати їх. Розбійниками виявилися мешканці Києва та Київської області віком від 26 до 42 років, які не мають відношення до правоохоронних органів та вчинили злочин з метою заволодіння дефіцитними медичними масками для їх подальшого перепродажу.

Читайте також: Прем'єр Словаччини: хотіли купити в Україні 2 мільйони масок, але їх перехопив німецький покупець

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України та обрання запобіжного заходу.

Заходи з встановлення і затримання інших учасників злочину тривають.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook