Нові подробиці у кримінальному провадженні щодо побиття та пограбування журналістів "Аверсу" митниками. Справу розслідує Державне бюро розслідувань і вже є перші результати. Відзначимо, що експертизу з приводу тілесних ушкоджень довелося проводити двічі. Бо експерти з Шацька не побачили ніяких травм у кореспондентки. Зате повторна експертиза у Львові, продемонструвала зовсім інші результати. Наразі відбувся перехресний допит. Журналісти знову зустрілися з митниками-дебоширами, але вже у коридорах держбюро.

Читайте також: Начальник митниці "Ягодин" похизувався незадекларованою елітною автівкою (відео)

Напевне всі пам’ятають, як 8о травня у селі Світязь п’яні волинські митники побили та пограбували знімальну групу "Аверсу" під час виконання редакційного завдання. Журналісти телеканалу навідалися на корпоративне свято Ягодинської митниці – керівник митного поста Ягодин Олександр Оникійчук виставляв могорич за День народження. Привітати начальника зібрався увесь бомонд.

Мета такого візиту – дізнатися як митники пропустили величезну партію бурштину за  кордон. За інформацією у ЗМІ, через Ягодин повз пильне око митників прослизнуло  більше тонни сонячного каменю. Звісно стражі кордону не побачили контрабанди напівдорогоцінної копалини. А офіційних коментарів з цього приводу керівництво уникало.

Проте, візит журналістів розізлив митний бомонд, і замість того, щоб чемно відповісти на поставленні запитання, чоловіки, які носять митні погони, кинулися битися. Повидирали з рук телефони, розтрощили камер та пограбували водія телеканалу, що кинувся рятувати колег.

Справу розслідує Державне бюро розслідувань за трьома статтями, а саме: нанесення легких тілесних ушкоджень, перешкоджання журналістській діяльності та грабіж.

Читайте також: Хто вони і за що?: п'яні волинські митники жорстоко побили та пограбували журналістів (відео побиття)

Відзначимо, що експертизу про нанесення травм проводили двічі. Бо місцевим не вдалося встановити чи завдали журналістці травми чи ні. Проте експертиза за ініціативи ДБР показала легкі тілесні ушкодження.

Зрештою вже тепер митники намагаються обернути усе так ніби не знали, що нападають на журналістів. Хоча саме посвідчення на шиях кореспонденток  та відеокамера в руках оператора, викликали неабияку хвилю агресію. Посвідчення силою зірвали з ший, а камеру цілеспрямовано намагалися побити.

До слова, відеокамера до цього часу знаходиться на експертизі. Посвідчення, які знайшли правоохоронці на місці події, теж знаходяться у матеріалах справи як речовий доказ.

Відзначимо, що митникам одразу було відомо про те, що до них завітали журналісти, а господар готелю "Лемарк", який теж працює на Ягодині, перед бійкою навіть дав кореспондентам інтерв’ю. Розповів, що у них не має технічної можливості виявити бурштин, який перевозять контрабандою. Мовляв сканер не відрізняє деревне вугілля від бурштину.

Що стало причиною різкої зміни настрою та поведінки цієї посадової особи наразі встановлює ДБР.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook