4 вересня, на засіданні круглого столу, виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, заступник міського голови Ірина Чебелюк,  представники виконавчих органів міської ради, управління Служби безпеки України у Волинській області зустрілися з представниками національних меншин міста Луцька.

Читайте також: У Луцьку відкриють реабілітаційний центр для учасників АТО

Учасники засідання обговорили майбутній інтеркультурний фестиваль "Палітра культур", який відбуватиметься на День міста. Метою заходу є популяризація культурної спадщини народів, які проживають на території міста Луцька, формування толерантного ставлення до інших культур та навичок взаємодії у багатокультурному середовищі. Представники найбільш колоритних етносів Луцька презентують лучанам та гостям міста свою автентичну музику, пісенне надбання, танці, красу національного одягу та розмаїття страв національних кухонь, йдеться на сайті Луцької міської ради.

 

Григорій Пустовіт розповів, що фестиваль відбуватиметься у нашому місті вже втретє і в ньому візьмуть участь як місцеві представники, так і представники міст−партнерів. "Палітра культур" − важливий фестиваль, адже він дає змогу нам познайомитися з культурою та традиціями різних народів.

Читайте також: У Луцьку презентують книгу про з’їзд монархів, надруковану шрифтом Брайля

Григорій Пустовіт також зазначив, що подібні зустрічі, які відбуваються у формі діалогу, є дуже важливими, бо на них можна обговорити нагальні проблеми, обмінятися думками, порадитися та запропонував започаткувати подібні регулярні зустрічі раз у квартал.

Представники національних товариств подякували міській владі за співпрацю та можливість вести діалог, вирішувати проблеми.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook