Спеціальний прокурор республіки Панама порушив кримінальну справу щодо Петра Порошенка за ст. 254 Кримінального Кодексу Панами – злочин проти економічного порядку у вигляді відмивання злочинних доходів, повідомляє Андрій Портнов у своєму телеграм-каналі.

Читайте також: Відмивання грошей "Укроборонпрому" в офшори: ДБР відкрило ще одну справу проти Порошенка і Ко

Юрист зазначає, що цьому передував його письмовий аффідавіт – свідчення під присягою про те, що Порошенко і його оточення використовували Панаму для приховування злочинних доходів, активів і власності, несплати податків до українського бюджету і відмивання вкрадених в Україні коштів.

"Влада Панами майже місяць вивчала заяву і прийняла рішення про початок офіційного розслідування. Ми чекаємо їхньої активності в розслідуванні усіх напрямків діяльності компаній Порошенка, його банківських рахунків, торгових і комерційних операцій.

Ми точно знаємо, що його фінансові і торговельні офшорні операції проходили в найтрагічніші дні загибелі українців і після перших результатів розслідування покажемо, як і чим він торгував, коли відправляв українців на війну. 

Читайте також: На Порошенка завели чергову справу через поїздку на Мальдіви

Також ми сподіваємося, що після призначення нового Генерального прокурора України міжнародні служби ГПУ на офіційному рівні звернуться з клопотанням про арешт рахунків і активів Порошенка у всьому світі", – йдеться у повідомленні. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook