Сайт та додаток у смартфоні "Дія" зароблять в грудні. Там будуть цифрові документи, права, техпаспорт, і ще кілька документів, але це поки сюрприз.

Про це сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Lb.ua

"На порталі "Дія" буде реєстрація ФОП і незабаром додасться "єМалятко" − 10 адмінпослуг, пов'язаних із народженням дитини: оформлення свідоцтва про народження, прописка, отримання допомоги при народженні, внесення дитини до Реєстру пацієнтів і так далі.

Суть в тому, щоб молоді батьки при подачі однієї онлайн заявки змогли отримати всі необхідні послуги", − розповів чиновник.

Також у кінці грудня з'явиться цифровий студентський квиток.

"Будь −яка людина зможе просканувати qr −код і перевірити, чи дійсний студентський. Наприклад, на тій же Укрзалізниці, де немає спеціальних пристроїв для перевірки.

Я насправді більше бачу цифровий студентський, як відкриття нових напрямків бізнесу. Підприємства зможуть перевірити дійсність студентського та давати знижки на багато послуг. До нас вже звертаються кінотеатри, мережі ресторанів для того, щоб інтегруватися і надавати знижки. Одна з ідей − можливість розплачуватися студентським", − сказав міністр.

"Наступного року хочемо зробити прописку за допомогою смартфона, коли ти можеш задекларувати місце проживання за допомогою простого інструменту", − також заявив Федоров.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook