Користувачі мережі здивовані. Українці намагаються викрити хитру схему шахрайства, засновану на продажі автобусних квитків через додаток "приват24".

Читайте також: "Приватбанк" офіційно змінив назву

Відомо, що шахраї організували злочинну комбінацію на сайті infobus.eu.

Схема досить проста:

Для оплати квитка на сайті просять ввести пароль від "приват24". Так само на сайті є іконка входу через "приват24".

Якщо зайти на неї, то в самому приваті покупця перекидає у розділ зміни пароля.

Користувачам доводиться вводити свій номер карти і надавати свій пароль від особистого кабінету "приват24".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Приватбанку закликали клієнтів бути пильними і попередили про SMS-повідомлення від імені установи. Про це йдеться в заяві на офіційному сайті банку.

Читайте також: "ПриватБанк" видаватиме кредити через "Укрпошту"

"ПриватБанк не надсилає своїм клієнтам сервісних або інших повідомлень з звичайних мобільних номерів... Також ПриватБанк не розсилає клієнтам повідомлення про блокування карт", – зазначають у фінустанові.

Також наголошується, що за останні дні служба безпеки банку зафіксувала випадки шахрайських розсилок абонентам одного з українських операторів SMS з приватних мобільних номерів про нібито блокування карток клієнтів. У тексті таких повідомлень шахраї пропонували зв'язатися з невідомими номерами з метою отримання персональних даних клієнтів.

Повідомляється, що банк спільно з операторами зв'язку вже заблокували номери шахраїв і передали інформацію в кіберполіції.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter